tisdag 16 juni 2009

Måndags-Pesk!!

Hejhejhallå!

Marcus och Johannes drog in till stan klockan tidigt på morgonen, Johannes skulle på intervju för högskolan, Marcus passade på att införskaffa
  • Bränslefilter
  • Presenningar
  • och tamp!
Mattias och Björn klev upp runt klockan senare på förmiddagen. De myste sig igenom frukosten och Mattias rensade sin förgasare och tank ännu en gång
.
Packningen och utrustningen undrar ni förstås då, vad tusan hände med den? jo den packades såklart.. vad annars? Detta sköttes exemplariskt utav Björn och Mattias och efter att de tagit en provtur på mopederna till Ringamåla och tillbaks (min växlingsvajer hoppade ur två gånger dammit!!! /björn...) så återvände de saknade grabbarna grus (Marcus och Johannes) och allsköns förberedelser och lek satte igång.


Mitt i kaoset anländer en tjej från Tv4 för att börja fråga ut oss. Det finns inget annat att göra än att ställa mopparna i formation och dra på sig skinnpajerna och låtsas vara blyga små pojkar för att vinna svenskarnas hjärtan.

Allt går som det skall och hon åker nöjd härifrån och lämnar efter sig ett löfte om att vi ska få köra två telefonare som uppföljning; en ungefär halvvägs och en när vi kommit fram till Kiruna.

Vi KOMMER att lägga upp en länk till klippet när vi har det... så klart...




Vi drar suck av lättnad och koncentrerar oss på att lösa diverse logistiska problem istället. Det är släp som ska beställas, bilar som skall hittas och chaufförer som skall raggas upp. Och sen alla dessa tidningar som man ska hålla kontakten med. Självklart kan man inte heller låta personen som ringer till pressen vara ifred, så praktiskt sett är varje telefonsamtal ett jobb för oss allihop.





Efter åtskilligt med svettiga handflator och tandagnisslan bestämmer vi oss för att åka en sväng. Svängen blir två timmar lång och så perfekt att man skulle kunna lipa. Glada människor skrattar, ler och vinkar, bilisterna är glada och flickorna i Svängsta är fnittrigare än vanligt.
Visst förekommer det krångel, men ingenting som man inte kan lösa med lite kärlek i kombination med en stor portion svordomar, våld och buntband. Lite som ett äktenskap.

När vi kommit hem hinner vi knappt ens med en omgång långhopprep med vår tre meter långa mopedlås-kätting innan det är dags att slänga sig in i Mattias gamla Volvo för att plocka upp ytterligare en bil och sedan de två hyrsläp som skall ta våra kära moppar till Smygehuk.

När sedan allt är hemkört, ombordlastat, surrat och Marcus har blivit levande uppäten av knott bjuds det i det Hjelmska hushållet på varma mackor, öl och riktigt trött och lite efterbliven humor. Dagen kunde inte ha avslutats bättre!!

Nu ska vi upp tidigt imorgon för att få skjuts ner till Skåne och hinna träffa media innan vi startar vår lilla utflykt norröver.
Förhoppningsvis skrivs nästa inlägg imorgon kväll i Hässleholm, men man vet ju aldrig.

Tills nästa gång;

SPEED KILLS!

Kom ihåg det ungdomar!

1 kommentar:

  1. Tur att man följer er endast på webben. Verkar bli en verkligt tuff resa!

    SvaraRadera