onsdag 17 juni 2009

Andra natten

Hej allihopa, nu är vi på spåret igen!
Denna dagen har gått jättebra, allt har gått som på räls och allt har rullat på som tåget. Just nu sitter vi vid en sjö utanför Dörarp som ligger mellan Ljungby och Värnamo. Alltså är vi i Småland:D
Det som har hänt efter förra inlägget är följande:
Innan vi skulle sticka iväg imorse fick vi nyfiket besök utav två små skånepojkar i 10-års åldern som ställde alla möjliga frågor "vart kickar du?" " vad är det där?" " vad är det där?" och " vad är det där?" som vi naturligtvis svarade glatt på och de fick äran att kicka igång Johannes och Mattias samt att funktionstesta samtliga tutor och som tack för titten fick de ett varsitt klistermärke (Sverige På Flakmoped) som de skulle sätta på sina cyklar.

Nu när alla problem är ur världen så är det dags för oss att ge oss av. När vi åker längs vägarna så blir vi påtutade och hejjade av långtradarchaufförer och annat löst folk. Vi lyckades faktiskt med bedriften att inte skapa några bilköer bakom oss där vi låg och puttrade fram i 20 km/h längs med landsvägarna.
Glädjet på svenska folket blir allt större när vi drar igenom städerna, folk tjoar glatt på oss och i Ljungby blev vi stannade av ett gäng killar. De hade sett reportaget i tv4 sydost och var helt i extas över att bara få se oss. Samtliga tog fram sina mobiler och började ta kort.
Dagen slutar med att vi sitter vid denna sjö och avnjuter potatissallad och bullens pilsnerkorv som vi försöker grilla, jo vi vet, det är inte lätt att leva kändisliv... ni borde testa det någon gång.

Lite rolig kuriosa är att bullens pilsnerkorv producerades för första gången av Alvesta slakteriförening 1953 och att man varken ska steka, koka eller, som vi desperat försöker: grilla denna korv. Man ska endast värma den i sitt spad som korven ligger i. Om man kokar korven kommer skinnet att spricka och den liknar en uppsprättad daggmask på steroider. Mattias föredrar korven kall eller straight out of the konservburk, som man säger i Wales.

Det var allt för denna gång:)
Tjoflöjt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar