onsdag 17 juni 2009

Dag 1

HEJ KÄRA LÄSARE!
Efter en natts välbehövlig sömn så kliver vi upp klockan tidigt för att förse er med info om gårdagens strapatser :D

Tisdagen (Dag 1)
Vi vaknade vid klockan sex och kastade på oss våra kläder samt åt frukost. Fullfart ut och lasta det sista som vi inte lastat igår kväll. NU DRAR VI!!
Johannes föräldrar hoppar in i Mattias 245:a tillsammans med Björn och Mattias himself. De resterande hoppade in i den vita Saaben som vi lånat av vår evige vän Erik Magnusson.

När vi blott kommit ett par kilometer så ringer lite oväntat Sveriges Radio Skaraborg till Johannes och söker Mattias, men som ni redan vet så sitter han i en annan bil. De får numret till Björn och får därigenom prata med Matte. Det blev en direktsänd intervju på minst 5 minuter, det gick som smort!

Efter ytterligare ett par mil så ringer nu Sveriges Radio Blekinge till JOHANNES och vill köra en direktsänd intervju med honom. Nu finns det inga tvivel om att vi är kändisar!!

Vi fortsätter vår resa och efter att på mållinjen kört fel två gånger hittar vi till slut den berömda södra udden i Smygehamn.
Väl där tar moppepojkarna itu med avlastning och en liten man från Skånska Dagbladet (skånskan) som stod och huttrade i kölden från det skånska havet. Snart står mopparna redo för avfärd.



Klockan 1200 den 16/6 2009 ger vi oss slutligen av för att möta vårt öde.
Det är med stora flin och höga tjut som vi lägger Smygehamn bakom oss!



Skåne är vackrare än väntat när man puttrar fram i 20 km/h. Innan Skurup en mc-polis som granskar oss ingående och saktar in bredvid Marcus, som kör först. Han lutar sig in, och jag tror att alla tänkte nåt i stil med "Shit, nu sitter vi, nu är det kört!! :(", men farbror blå undrar bara om det är en oskyldig campingtur och gasar sedan iväg med ett leende.
För att samla oss stannar vi och handlar i Skurup, passar på att handla & äta lunch på parkeringen. En lumparkompis vid namn Larsson ilade dit för att möta oss.



Färden fortsätter sakta men säkert genom skånes odlingslandskap och små byar. Folket vinkar och en kort bit blir vi följda av två ungdomar på eu-moppar.
Målet Hässleholm kommer allt närmare och med bara strax över en timme kvar händer det som inte får hända. Björns moped dör plötsligt och oförklarligt ute i skogen.

Svordomarna haglar under en desperat timme då vi byter allt som vi kan byta, trampar som idioter och ber till alla moppegudar vi känner till.
Till slut vänder vi oss till den mörka sidan och rådfrågar Eniro.
Tur i oturen; bara åtta kilometer bort, i Sösdala, finns det en moppemekaniker!
Bogserlinan invigs och färden fortlöper smärtfritt. Klockan är nu över kvällning och vi beslutar oss för att slå upp tältet vid en vältrafikerad grusväg utanför Sösdala.

Skymningen faller, en snabb middag tillreds och Marcus vägrar ge upp sitt mekande. Men snart är det för mörkt även för honom.
Modstulna kravlar vi till sängs och funderar över morgondagen. Kommer mekaniker ha tid för oss? Kommer han att ha delar?

JUST NU



På morgonen väcktes vi av mix megapol malmö som desperat ville ha en intervju. Marcus och Björn stack direkt till Sösdala och låtsades vara rikskändisar för att få bättre service. Killen var otroligt tillmötesgående och hade dessutom delarna hemma! Björns moped lämnades ensam kvar och grabbarna åkte (i Björns fall joggade) hem till lägret, där Johannes precis skulle börja på sin intervju med radio.
En timme senare när vi ska till lämna lägerplatsen vill Johannes moped inte starta som den skall. Iväg till mekanikern och byta ut den moped som står där mot Johannes'. Här sitter vi nu och Johannes moped är precis klar! Måste kila, ska någonstans norrut nu. Puss o Hej! / Moppepojkarna

PS. Vi älskar Sösdala Cykel & Motor!! Tack, tack och åter tack!! Thomas Nilsson, du är en pärla! Tack för elen också, utan den hade det här inlägget inte funnits.
DS.

8 kommentarer:

  1. Lycka till! Hoppas ni får ordning på mopparna, eller åtminstone kan byta ut dom mot nya i värsta fall.

    Mvh, frebro och gänget på Swedbank i Stockholm

    PS. Det vore fint med en karta över er resväg!

    SvaraRadera
  2. Lycka till på resan önsker er "sponsor"
    www.rollup-kungen.se

    SvaraRadera
  3. Det kommer att gå bättre och bättre är jag säker på och när ni är framme i Kiruna är ni fullfjädarade moppemekaniker.

    Ha det bäst
    Moster Ija

    SvaraRadera
  4. Hej jag hoppas att allt ordnar sig och att ni kommer fram utan för stora problem!

    mvh Thomas på Sösdala Cykel & Motor

    SvaraRadera
  5. Hmmm. Undras vad det var för fel på Björns moppe... Kan det ha varit brytarspetsarna?

    SvaraRadera
  6. Johannes moppe blev väl sur och avundsjuk! Den andra moppen fick ju komma till verkstad och få kärleksfull omvårdnad.....

    SvaraRadera
  7. Sösdala är en supertrevlig ort. Där bor min mans systerdotter Jenny - och vi funderade på att flytta dit för några år sedan.
    Så bra att Sösdala Cykel & Motor fixade moppen.

    SvaraRadera
  8. Felet med båda mopparna var tändspolarna och kondensatorer, alltså det som får tändstiftet att tända. Thomas på Sösdala cykel och motor tog emot oss med ett stort leende och entusiasm och vi är honom evigt tacksam! Keep on Rolling...

    SvaraRadera