söndag 21 juni 2009

Lördag Kväll!!

Vi lyckades till slut lämna Mattias' hem och bege oss mot Karlskoga. Efter ca 10 minuter kommer kvällen första haveri, kickern på Johannes' moped skakar plötsligt av. Men skam den som ger sig, vi plockar med den som en trofé och bryr oss inte mer om saken.

Johannes flakmoped går som en raket, helvild efter sin tid i fångenskap.

Efter en halvtimme inser Björn att det är en dålig idé att köra med plånbok och mobil i fickorna då det finns en risk att de trillar ur. Under manövern infinner sig dock ett driftfel i Björns iskalla händer och trots hans desperata bröl fladdrar hela matkassan på 3750:- iväg i den ljumma sommarkvällen. Pengarna bärgas snabbt av moppepirater och Björn får aldrig se dem igen. Jahrrr!

I Degerfors möter vi en skock ungdomar mitt i en lång uppförsbacke. De tjoar och två av dem springer glatt om de kämpande packbestarna. Det märks att det är lördagskväll. Folk, som dessa ungdomar, är mer än lovligt överförfriskade. Pisk ska de ha!

En kille i en bil som körde om oss var dock inte törstig längre och bestämde sig för att dela med sig med Johannes genom att försöka lobba sin öl på honom, och det ganska hårt!
Vilken tur att han missade, för lille Johannes var inte särskilt törstig just då.


I Karlskoga tappar Johannes sitt avgassystem och vi pausar för att skruva fast det igen.
Vi närmas av ett par unga killar som undrar om vi har lite hashish. Tydligen kör alla knarklangare i Karlskoga runt på flakmoped.
En av killarna blinkar förföriskt åt Johannes och vi flyr ut ur staden.
Inne i ett villaområde hittar vi en trevlig, mossig dunge som vi bosätter oss i.
Vi packar in oss i tältet och käkar lite chips.

NU
Efter en kall natt som bara Björn lyckats sova sig igenom utan att påverkas av kylan är vi nu redo att bege oss mot Ludvika.



P.S Hultgren kräver att vi skriver något om honom också, så here goes; hans moped är slö i uppförsbackarna vilket betyder att han allt som oftast måste hoppa av och springa bredvid. Han har alltså fått resans första riktiga motionspass och han surar som tusan över det. MEN BÖLA DÅ!!
D.S

P.P.S Du vet att vi älskar dig grabben!
D.S

4 kommentarer:

  1. Fy fan vilken osis! IsoM hälsar att Mattias skall prova att skruva av avgasröret och se om moppen får mer kraft då. Den "andas" genom avgasröret. Eftersom man inte kan köra utan avgasrör så måste det rensas om det är det som är felet. Det görs enklast genom att hälla i t-röd och tända på. Men var försiktiga det fungerar som en bazooka. Röret måste givetvis vara avplockat innan man tänder på.... om det är det att det är igenbeckat. Annars kan det vara dålig kompression vilket innebär byte av kolvringar m.m ingen rep. att göra på vägen vill säga....Säg bara till så kommer jag med Kitty, Mattias - sadel som sadel eller?

    SvaraRadera
  2. IsoM hälsar också att om det är justerbart munstycke så kan man prova att skruva in det lite men inte om det är fast munstycke....

    SvaraRadera
  3. alltså...jag vet inte om jag vågar läsa bloggen längre. Det händer så mycket att jag har stora skälvan varje gång jag öppnar den. Snääällla kan ni ha en felfri rutt någon dag! detta är förmycket för moster!!!

    varma kramar
    moster Ija

    SvaraRadera
  4. Lycka till och må tvåtakts gudarna va med er.

    SvaraRadera