torsdag 25 juni 2009

Hälsningar från Hälsingland!

Det är fyra glada och positiva gossar som rapporterar från en skogsväg vid E4:an strax norr om Enånger.
Sedan imorse då vi Gästade Gästrikland (höa, höa) hart vi färdats 16-17 mil utan större missöden. Solen har skinit på oss och moppelivet känns värt att leva igen.
Det går med en väldig fart utan all den tunga packningen som vi lämpat av i följebilen.

Dock är allt inte en dans på rosor, Johannes moppe behöver fortfarande ett nytt växlingshandtag och Björn har ett skevt bakhjul med pyspunka som måste åtgärdas. För att inte nämna att Johannes avgasrör trillar av stup i kvarten.
Anywho, problem är till för att lösas och det ska nog fixa sig till slut.

Kort om följebilen:
det är alltså Marcus Pappas! silverfärgade Audi A4 som cruisar runt och servar mopparna. Den är till bristningsgränsen fylld med diverse packning från flakisarna. Den är också prydd med vår bloggadress för att sprida vårt budskap till de städer vi åker igenom.




Resan norrut till Bollnäs var ganska händelselös, men när vi kom dit tog det fart rejält!
Mattias, som kört i förväg med följebilen, kom ut från SYSTEMET och fann en man som stod och tog kort på bloggdekalerna på bilen. Det visade sig att mannen kände chefsredaktören på Bollnästidningen och trodde att han skulle kunna vara intresserad av oss. Mattias ser så klart till att fixa en intervju tills vi anländer till staden.

Snart efter det av vi kört in i ett mycket sömnigt Bollnäs kommer alltså en reporter och börjar fråga ut oss. Under frågestunden uppmärksammar pojkarna, som trots allt är gossar från flottan som varit ute på vägen ett bra tag, två flickor som sitter och betraktar spektaklet från en balkong tvärs över gatan.

När reportern promenixat iväg kör Björn och Marcus iväg för att handla mat och Johannes och Mattias fördriver tiden genom att kalla till sig de två flickebarnen som något blygt närmar sig moppepojkarna.
B&M kommer tillbaka lagom för att se flickorna ge ut sina nummer och svassa därifrån.

Innan vi hinner lämna staden närmas vi av Tomas! som är vår nya mentor och livsrådgivare. Han kan tamejfan allt!
I tonåren råkade han ut för en motorcrossolycka och var lam och stum under en tid. Han haltar fortfarande. True story!
Han har typ fotografiskt minne och har lärt oss en hel del tips och trix att använda i livet. Till exempel vad man inte skall göra med gäss... blä...




Sen åkte vi vidare mot Enånger och Mattias fortsätter köra följebil.
Efter dryga tio minuter händer det som inte får hända!!!
Godispåsen är kvar i bilen!!!!
Efter ett snabbt samtal stannar Mattias i vägkanten och håller ut påsen likt en stafettpinne. En blåröd blixt dånar förbi och påsen försvinner.

Tiden går...

I Enånger stannar Mattias vid BORKAS CAMPING för att snällt fråga om vi möjligtvis kunde bli sponsrade med en natt. Men ägaren häver bara ur sig en rad vulgäriteter och kränkningar innan stackars Mattias ens hunnit tala till punkt. Fy på dig din äckliga gubbe!
Chockad åker Mattias iväg och möter upp med moppepojkarna.
500 meter bort längs E4:an stannar vi och bosätter oss.
Till middag blir det stekt fläst med löksås och potatis. OCH ÖL!

SENASTE NYTT FRÅN HUDIKSVALL!!!

Nu sitter vi i FORS GUMMIVERKSTAD och lånar el. De har precis fixat till Björns bakhjul HELT GRATIS!! Ni är bäst killar! Utan er skulle stackars Dolores bakhjul säckat ihop till en formlös klump innan vi ens hunnit till Jokkmokk.




Tack även till Mats med den gröna folkabussen i Hofors som mer än gärna stannade och hjälpte oss trots att vi var lite lätt alkoholpåverkade, ganska smutsiga och stod och spelade kubb på en busshållplats ute i skogen.




Och TACK till alla som skickar kommentarer och glada sms, ni gör det här så sjukt roligt för oss!

Puss o HEJ!

9 kommentarer:

  1. Skönt att det går framåt igen! Håller tummarna för att mopparna pallar trycket från de glada/galna flottisterna. Ni nämner Jokkmokk, så jag antar att ni kör det hållet... Jag var där en gång för länge sen och bodde ett par nätter i ett garage som en tant hyrde ut. Det var ganska fint faktiskt med målat golv och ett par fönster. Sen var jag ute i skogen och letade hjortron, men dom var slut så jag plockade blåbär istället. Allt medan midnattsolen sken. Förresten, när ni ska hem så har jag fått en idé: Bygg om flakisarna till dessiner och kör inlandsbanan söderut. Det skulle vara ganska häftigt(?)! Beware of trains.

    SvaraRadera
  2. Dessiner? Vad är det? Dressiner skulle det ju vara..

    SvaraRadera
  3. Sätt ut kontonumret...orkar maila...

    SvaraRadera
  4. Hmm, i söderhamn hamnade jag en gång i min ungdom med en kompis. Vi liftade och en "mystisk" gubbe erbjöd oss att stanna över natten hemma hos honom. Vi skulle få sova i hans lada. Det visade sig att han var fabriksägare till söderhamns störtsta industri, ladan var ombyggd till sommarstuga och "skorporna" han senare kom in med från frugan var ett fat fullt med läckerheter! Helt sjysst upplevelse.

    SvaraRadera
  5. Tack vare er så vet vi var vi INTE ska hyra campingplats när vi hälsar på i Hälsingland...

    SvaraRadera
  6. Hahaha, ser jag fel eller kör ni kubb med ölburkar? ;D Rolig blogg och en sjukt nice idé. Lycka till i fortsättningen =)

    SvaraRadera
  7. Eran intervju kom med i tidningen idag, i Ljusnan alltså. Bra det så det fanns någonting vettigt att läsa till frukosten idag ;D

    SvaraRadera
  8. Det kan inte vara bra att spela kubb på en rastplats. Tänk om ett brådskande fordon måste slänga sig handlöst in. Då skulle ju alla små kubbar välta!

    SvaraRadera
  9. Jo, TP(Tomas) är en livs levande legend här i Bollnäs. Även jag såg reportaget med er i lokaltidningen(Ljusnan) och letade mig in hit till erna blogg. Kul grej ni har hittat på. Thumbs up!

    SvaraRadera