måndag 22 juni 2009

Dag 6


Först en notering angående föregående inlägg; moppepiraterna som stal stackars Björns matkassa var inga mindre än Mattias & Marcus, så lugna ner er!

Ett värmländskt inferno, dag 6



Efter att ha lämnat Karlskoga begav vi oss snabbt mot Nora, där vi skulle möra Marcus’ Mamma! och syster för en liten fika. När läskdrickandet och bullätandet var genomfört började våra moppetrubbel. Det var Mattias’ Puch som baktände och var orkeslös. De två M:pojkarna började meka och J&B stack in mot centrum för att handla och fraternisera med lokalbefolkningen.



Värt att notera är att det regnade ymnigt.

Inne i staden fick pojkarna tipset att i Kiruna söka upp en kringvandrande munk vid namn Broder Johannes om vi fick några problem. Seriöst!



M’n’M lyckades inte riktigt lösa moppeproblemet och begav sig in till sina kamrater. När vi skulle lämna stan lade Björns växellåda ner en aning men han gjorde en snabb o tillfällig lagning och färden fortsatte.

Mattias moppe började snart självdö och vi stannade på en busshållplats ute på landet för att meka. Klockan närmade sig kvällning och folk började bli griniga.



Kocken bestämde sig för att göra en insats och tog på sig förkläde och fluga för att börja förbereda middagen. Det byggdes ett litet regnskydd och med sång, dans och klassisk musik tillreddes en riktig festmåltid: spaghetti med lök & bacon.



Snart var stämningen på topp och vi kunde fortsätta vår färd.

Efter en stund svängde vi in på en liten grusväg som visade sig bli en aning längre än vi hade önskat. Vi kom allt längre ut i skogen och backarna blev allt brantare. Puchen gav upp halvvägs och det talades om att slå läger för natten. Dock insåg vi att det bästa vore att bogsera liket till Kopparberg en och en halv mil bort. Sagt och gjort, återigen åkte bogserlinan fram och Marcus’ trimmade muskelmoppe fick agera draghäst.

Väl framme en Kopparberg gjordes en liten lägerplats nära badplatsen och vid gott mod gick vi till sängs.

IMORSE…

Satt vi utanför en till synes nedlagt tågstation och väntade på att den enda mekaniker i staden som kunde laga moppar skulle öppna, vilket han gjorde 15.00!!!! Fast innan någon klagar på killen vill jag bara påminna om att han måste sköta banken, mataffären, macken och brandkåren också.

Vi ligger ca 50 km efter, men vad är det i evighetens perspektiv: en ovanligt lång blinkning? En bagares dumma bulle?

Efter ett samtal med Wickells (vår räddare i nöden, vår moppeguru i Kyrkhult!) vet vi (kanske) att det är brytarna på Puchen som spökar. Marcus har efter bästa förmåga donat dem och nu går den nästan som ny!

FYFAN VAD VI ÄR BRA!!!



Innan vi stack träffade vi faktiskt Bongbro Elvis! Han kom körande på en splitterny flakis och vi var tvungna att ropa till oss honom. Han bor ute i skogen och samlar på 50-talsrock och jukeboxar. En jättetrevlig grabb, vi har lovat att skicka ett vykort när vi kommer till Kiruna. Rock On!



Men än skulle vi inte åka tydligen! En trevlig tjej från Närkes Allehanda uppmärksammade oss och ville gärna fotografera oss och ställa lite frågor. Sagt och gjort och nu kan vi ge oss av och lämna Kopparberg bakom oss


Vid ett litet fik på vägen satt vi på en rastplats och lånade el till vår dator. Tyvärr fanns ingen täckning på vårt internet, så vi får publicera detta nån annan stans.

Dagens tack: Marcus Larsson, vår första donator, du är en klippa!



JUST NU!:

Vi har precis åkt in i Ludvika och Dalarna. Då, vid ett rödljus på en tungt trafikerad väg, får Johannes problem med sin moped! Den vill inte lägga i växel. Johannes blir stressad. Vad är det som händer!? Ljuset skiftar från rött till gult medans Johannes har en stor lastbil flåsandes i häcken.

Det blir grönt. Inget händer med moppen. De andra pojkarna drar ovetandes iväg mot Falun dit vi ska. Johannes ser inget annat val än att knuffa sin tjuriga moped åt sidan, men han vet att hans kamrater kommer tillbaka. Det gör i alla fall en av dom. Och kan ni gissa vem det var?

Jo Marcus! De andra stannar villigt kvar lite längre fram på en parkering.

Marcus kan konstatera att växelvajern måste spännas. Det är snabbt gjort. Han kör en provrunda medans Johannes flitigt uppdaterar bloggen. Marcus ser ändå inte riktigt nöjd ut när han återvänder...
"Det är lamellerna, hitta en verkstad" -Säger han.



Och det har vi gjort nu (Tur att den låg precis där vi kraschade, Fottas MC, tack till er!) och vi hoppas att vi kan ta oss till Falun ikväll. Håll ut.. Det gör vi ;) !

6 kommentarer:

  1. Lycka till grabbar ! Såg er vid rödljusen i Ludvika idag. Spännande resa ni gör !

    SvaraRadera
  2. Lycka till önskar vi som åt glass i nora

    SvaraRadera
  3. Helsikes vad tappra ni är... Snart är det väl enklare att räkna upp vad som INTE gått sönder på mopparna. Det som borde gå sönder sist är väl kanske styret. Eller själva flaket, eventuellt. Förresten, om ni är i Falun och känner för en djup upplevelse, åk ner på tur i koppargruvan. Där har jag och S varit en gång, och vi har ett fotografi med oss i orange bygghatt och rengkappor... Vi ser jättelöjliga ut. Kör lugnt!

    SvaraRadera
  4. Tjena grabbar...Fiket vid vägen här "RastGården, Mat & Café"
    Ni är verkligen helgalna måste jag säga men vilken kul grej.Hoppas ni kommer fram som ni ska och att ni passar på att ha roligt samtidigt.Jag länkar till er från min hemsida så mina gäster kan följa med er efter vägen. Stort lycka till!!

    SvaraRadera
  5. Ni är tuffa killar som inte kommer att ge upp för några motgångar. Det har ni redan bevisat. Heja friskt humör!

    SvaraRadera
  6. är det vanligt att flakmoppar går sönder så ofta som era? eller har ni bara massa otur. Verkar ju galet att folk kör flakmoppar överhuvudtaget i så fall. Kämpa på iaf. Ni verkar ha grymt kul och kommer fixa detta lätt.

    SvaraRadera