måndag 29 juni 2009

Another one bites the dust!



Efter en desperat nödlösning med hjulupphängningen försökte vi börja på dagens resa vi fyratiden på eftermiddagen. Det höll i 200 m, sen hoppade Marcus kedja av igen.
Johannes och Björn fick lämna M&M att lösa problemet o fortsatte mot Arvidsjaur.

Snart efter att de Två passerat Skellefteå var de tvungna att stanna för att fylla på J:s tank som fortfarande läcker.
På avstånd hör de ett mekaniskt vrål och hoppfullt stannar de kvar vid vägkanten och blickar tillbaka. Och visst är det Marcus moppe som de hör, omreparerad och lika snabb som vanligt. Glädjen är stor och det dansas och skålas i renost.

Glädjen blir kortvarig. Efter bara några kilometer ger sig lagningen igen. Björn och Johannes får återigen åka vidare på egen hand.
Matte och Mackan löser moppeproblemet genom att skruva loss Marcus tank för att ha till Johannes moppe och sedan ställa av även denna trötta flakis.
En tyst minut ägnas åt den döda moppen och sedan åker de vidare lika glada som vanligt.

Resan genom det allt mer fjällika landskapet känns allt mer surrealistisk för de två ensamma mopedisterna.

Björn börjar känna sig som om han var med i en egen version av Apocalypse Now, färden blir allt galnare ju längre norrut de kommer. Den fridfulla fllodfärden i hans fantasi slås sönder av ett brak och en fontän av gnistor. Vietcong? undrar han i ett ögonblick innan han nästan dråsar in i Johannes som stannat framför honom.

Stänkskärmen på bakhjulet hade givit upp och slitits med runt hjulet och ner i gatan. Med bävan tar de loss skärmen för att inspetera skadorna. De blir positivt överraskade. Skärmen är paj men inget annat har skadats.

De passerar gränsen i Lappland utan vidare tillbud. Hoppfullt åker de igenom Glommersträsk i jakt på mat. Men icke.
Följebilen får åka till Arvidsjaur för att hitta något. Statoil verkar vara det enda stället som är öppet och M&M skapar kaos genom att beställa fyra dubbla cheeseburgare med komiskt mycket rostad lök.

Klockan närmar sig midnatt och de Två återstående moppepojkarna börjar bli trötta. De stöter på resans första renar och följer tjoande efter dem en bit.
Inom kort möter de bilen med dess ljuvligt goda innehåll... Och hamburgarna så klart.
Med nytt mod fortsätter de in i Arvidsjaur. Tältet står i skogen nära Hembygdsmuseet.

NU
Har vi bytt tank på Johannes moped och sitter vid OKQ8 med datorn.
Jag(Björn så klart) och Marcus har precis fått reda på att vi kommit in på officersprogrammet vid Karlberg i höst. Grattis till oss! Hurra!

Bara tre dagar kvar!!!
37 mil!

Bilder kommer nog ikväll

1 kommentar:

  1. Mathilda´s mamma & pappa önskar grattis och skickar kramar till er alla!

    SvaraRadera