onsdag 1 juli 2009

Sista natten med gänget!

Nu sitter vi i Mattias Pappas! lägenhet i Svappavaara, endast 46 km från vårt mål i Kiruna!
Marcus har vi lämnat att förlusta sig med sin mekanikerkamrat Wennström som bor i Gällivare.

Dagen har gått väldigt fort och ganska enahanda. Lite incidenter har vi dock haft, t.ex. när Björn tyckte att det var lika bra att köra rätt ner i diket med sin stackars Dolores eller när samma glada amatör lyckades komma ca en och en halv meter från att köra på en stor rentjur.
Vi har även pratat med NSD, som kom ut från Gällivare och mötte oss för en snabb intervju.


------------------------------------------------


Väl i Gällivare träffade vi på lumparpolaren Wennström som bjöd på middag! och en liten tur upp på Dundret att beskåda utsikten. Maten var exceptionellt bra!



Vi träffade även en lokal moppefantast som kom rullande på en cykel med en liten påhängsmotor från Nürnberg och förklarade att han hade ett 40-tal mopeder hemma. Vi diskuterade Dolores morgontrötthet och han gissade på att det var brytarna som spökade. Det gissade vår Guru i Kyrkhult också och vi tror dem båda två, men hoppas på att hon ska hålla hela vägen fram.

bagheeeera
!!!

Det kommer att bli två sargade mopeder som rullar in i Kiruna imorgon; Johannes' som nu saknar fot- hand- och parkeringsbroms, stänkskärm och kicker samt har lösa fotpinnar, en fasttejpad bensintank och vars framhjul fladdrar som en svärm vilsna nattfjärilar. Dessutom är hans sadel tillverkad av en fakir hög på morfin. Han har kört de senaste femtio milen endast på tvåans växel pga en kass växelförare eller något sådant.
Björns älskling Dolores har det lite bättre ställt, hon saknar bara bakljus, hand- och parkeringsbroms samt fotbroms på ena framhjulet. Sen måste hon vara igång i en halvtimme för att bli varm innan det går att köra någonstans, men det är en annan historia. Plus att hon har utvecklat ett katapultsäte som hotar att kasta av den oförberedde.
Det ska nog gå bra ändå.

Planen är att rulla in med följebilen i täten och Wagners Ride of the Valkyries dånande ur lämpliga ljudanordningar. Vet ni inte vad det är för låt så råder vi er att gå och se Francis Ford Coppolas mästerverk Apocalypse Now med Martin Sheen i huvudrollen. Underbar rulle som vi känner igen oss mycket väl i. Vår egen Colonel Kurtz är den ökände och mystiske Broder Johannes som vi skall söka reda på imorgon.
Väl framme på torget blir det kontakt med media och kanske en aning skumpasprutande.
Sen samlar vi oss i ett par timmar och har ett släp bokat från klockan 1800. Då blir det raka vägen ner söderut med mopparna där bak.

Vi är inne på upploppet, följ oss i mål! Vi kommer med en sista uppdatering imorgon!



Tack till dig som har donerat, du vet vem du är! We <3 (inget sexuellt)

1 kommentar:

  1. Håller alla tummar för att de två återstående mopparna står pall för sista rycket. Verkligen strongt att ni (snart) har lyckats med ert tosiga upptåg! Men, som det slog mig härom dagen: Saker och ting är oftast precis så svåra som man tror att de ska vara...

    SvaraRadera